28 Eylül 2009 Pazartesi

merak etmiyor musun???

ben ediyorum açıkçası;

-neden insanlar tatil köyündeki kahvaltı salonuna -odaları fizan'da deniz/havuz bağdat'taymış gibi- yanındaki iki çocukla beraber şişme deniz yatağı, plaj çantası, başlarında şapkaları v.b. bilimum aksesuarla gelirler? kahvaltı salonu girişinde kocaman "lütfen kılık kıyafet kurallarına uygun gelin" diye bir uyarı varken ve ortalıkla koşturup duran iki çocuğa sahip çıkmak bu kadar zor iken???

kahvaltıdan sonra odaya dönüp plaj ıvır zıvırlarını alıp deniz kenarına geçmek bu kadar mı zordur?

-tatilden başladık, öyle devam edelim; neden insanlar her şey dahil sistemin uygulandığı bir yerde, otelin içindeki başka bir restoranda çalışan cemil abi'nin selamını ileterek barmenden içki almaya çalışır ve bu yolla barmeni dumura uğratır? (daha demli çay talep edeni bile gördüm!!!) zaten hemen hemen bütün içkiler ücretsiz,çaylar makine çayı değil midir? (fırsatçılık,yalakalık ve "hamili kart yakinimdir" durumunun ne kadar ayyuka çıkabileceğini gösterir güzel örnekler bunlar. ne acı!!!!)


-neden tuvalette kapıyı tıklattığınızda içeriden çıkan kişi ters ters bakar??? kapı tıklatmak konsantrasyonu mu bozar? tıklatmadan içeri dalmaya çalışmak, kapıyı zorlamak daha şık bir hareket midir???

madem boktan bir muhabbete girdim, devam edeyim;

-neden kadınlar iki parça tuvalet kağıdını klozete sererek hijyen sağlamak yerine, mikrop kaparım tedirginliğiyle, kıçlarını klozete değdirmeden işerler ve bu yüzden klozet kapağı, yerler çiş içinde kalır???? adım attığın,kıçını koyacağın her yerin çiş olduğu bir tuvalet daha mı hijyeniktir???ve acaba aynı kadınlar mıdır sifonu çekmeden çıkanlar? tuvalette hiçbir yere dokunmayınca oranın daha hijyenik olduğu fikrine nasıl kapıldılar???

-neden kahkahalarla gülen karşı masadaki kadına ters ters bakarlar??? yüksek sesle gülmek bu kadar mı utanç verici bir eylemdir? yüksek sesle hapşıran adam neden daha makbuldur,kimse ona garip garip bakmaz???

gülmek dedim de aklıma geldi;

-neden bu kadar suratsız insanlarız biz? markette kasada, durakta otobüs beklerken, kafede otururken siparişi getiren garsona, işimiz yapan veznedara, kapıdan girip/çıkarken karşıdan gelen insanlara hafifçe tebessüm etmek ayıp mıdır? (teşekkür etmek, lütfen,iyi günler v.b. kalıpların kullanılabilirliği konusunda girmeyeceğim bile.)surat asınca daha saygın mı görünüyoruz???


şimdilik bunları merak ediyorum. aklıma gelen başka bir şey olursa, eklerim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder